среда, 5. децембар 2018.

Neka neko javi Šiptarima da nijesu Iliri





iliri rijecnik0                                                                                                           
Jer evo dokaza, crno na bijelo.Tj, da imaju veze sa Ilirima kao Eskimi sa Aboridžinima. U stvari imaju veze onoliko koliko se tu radi o Šiptarima koji su srbskog porijekla, a takvih nije malo. Krije se da je Skadar bio nekada srbska prestonica i da su tu mnogi grobovi srbskih vladara. Zato nam nijesu dali da zadržimo Skadar, kako ne bi vršili arheološka istraživanja i pokazali svijetu da polažemo istorijsko pravo i na ovaj svoj prostor.
I dan danas, ne samo oko Skadra - nekadašnje Troje, nego i šire, žive albanizovani Srbi, promijenjenih imena i prezimena. Odrođeni, a bogme, mnogi i dalje sa jasnom predstavom o svom porijeklu. Na srbsko tipično prezime sa „ić“ se doda jedno „i“, i eto šiptarskog prezimena.

Da ipak na samom početku naglasim da naziv Šiptar nije pogrdan iako se odavno takav osjećaj u narodu stvara. Evo na uvid isječak novčanice gdje se vidi kako oni sami sebe nazivaju, pa ako oni sami sebe ne vrijeđaju nazivajući se tako, zašto je potrebno nekome da širi laž kako je Šiptar uvredljiv naziv. Možda oni ne izgovaraju naziv Šiptar isto kao i mi, ali mnogi ne izgovaraju ni Srbin kao mi, nego Serbin, Sarb i sl., pa se mi ne ljutimom pošto smo duhom široki. A ponekad i preširoki što nam se obija o glavu.šiptar novčanica
Da bi se raširilia neka laž i učvrstila potrebno je da se mnogo toga napiše, naširoko, i uzduž i poprijeko, potrebno je da se zatrpa javnost sa gomilom (dez)infomacija. Mnogo je lopata potrebno da bi se zatrpala istina, reče negdje neko pametan. Mnoge se „naučne“ knjige pišu i ubiše se citirajući jedni druge, a u stvari samo prekopavaju istu gomilu smeća donešenu sa jednog mjesta.
Dokaz da su Iliri Srbi i niko drugi, je dat samo u ovoj slici ispod, riječnika preuzetog sa Gugl linka. Nema potrebe široko naklapati, analizirati, kroz petoro naočala posmatrati ono što se vidi na samo jednoj stranici ovog riječnika iz MDCCXX i osme godine. Čak i u riječi Carlopisani n akoricama stoji srbska riječ „pisan“.


Lijepo se mogu razaznati „ilirske“ riječi: posjeći gaj, prigristi zubima (srbska ikavica i azbučno slovo „z“), rasjeći napola, obrezati, rezati itd. Koga interesuje da ovo istražuje ima link pa neka prokrstari malo internetom i ovim riječnikom. Meni je ovo dovoljno kao dokaz ko su Iliri, a i svakome pametnom.
Iliri su dakle, Vlasi ;-)
iliri rijecnik
Време у којем Срби играју значајнију улогу на историјској позорници најчешће се рачуна од година владавине Стефана Немање. Шта се дешавало пре овог периода? Ко су били српски владари и које су титуле носили? Постоје ли о њима писани подаци?

1 коментар: