субота, 22. септембар 2018.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ: ПРВИ СРПСКО-СРПСКИ РАТ ВОЂЕН ЈЕ У 12 ВЕКУ П.Н.Е.?



Наиме, ову тврдњу су изнели истраживачи Слободан Јарчевић и Славиша К. Миљковић гостујући у емисији “Интервју” продукције “Балкан.инфо”.
Јарчевић је подржао тезу да се Троја налазила у Скадру цитирајући описе локације древног града из Илијаде и упоређујући их са данашњим Скадром. Он је рекао да Хомер није аутор Илијаде већ да их је он само препевао на грчки језик а да су оне оригинално написане на српском.
Миљковић је рекао да су сви велики сукоби у античко доба били ратови између Срба па чак и ратови Персије против Грка, a да је историја касније фалсификована.
Јарчевић каже да Илијада наводи да су обе сукобљене стране говорили истим језиком, а да у то време није постојао ни грчки ни латински језик.
Јарчевић и Миљковић у емисији говоре о историјским фалсификатима и објашњавају коме је и зашто у интересу да се сакрије истина.
Извор: pravda.rs

1 коментар:

  1. Ja se donekle slažem sa ovom teorijom. Mislim da je po svim dokazima istina da su tadašnji Srbi, zapravo poznati i kao Iliri i da su starosedeoci Balkana. Tek nakon vekova će se desiti odvajanja. Za Ilijadu da je bila "naša" bitka, nisam baš ubeđen.

    ОдговориИзбриши