недеља, 18. новембар 2018.

НАШИ „ПРИЈАТЕЉИ“ ФРАНЦУЗИ: Kако је Наполеон помогао Турцима да сломе Карађорђа

Да ли вас је однос Француске према Србији током обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата заиста изненадио!? Осим што вршили агресију на Србе током 90-их година, међу првима признавали оцепљења република СФРЈ, а на крају признали лажну државу Косово, Французи имају својих заслуга и за пропаст Првог српског устанка.


Проф. др Зоран Милошевић, редовни професор теоријске социологије и политичке теорије, каже да су Французи и Наполеон имали велике заслуге у слому Првог српског устанка. Милошевић, у емисији на ТВ Рас, каже да је Наполеон послао своју артиљерију у помоћ Турцима у Боју на Равњу, данашњој Засавици, и да су тек након тога Турци успели да пробију шанац српских устаника.
– Значи Французи сламају Први српски устанак и крећу ка Русији, тамо га чега 17 српских генерала у служби Руске империје – испричао је Милошевић.
Милошевић је објаснио да је Наполеон желео слом Првог српског устанка јер је он вођен уз подршку Русије, а да су Турци у томе видели прилику за савез са Наполеоном. Према његовим речима, након пропасти Наполеоновог похода и уласка Руса у Париз, западна Европа је схватила да су српске војсковђе и војници били део снаге Русије и да од тада запад жели да одвоји Србе од Руса. Усколопу тог плана Милошевић види и формирање Румуније као државе што Милошевић детаљно објашњава у емисији.

Професор Милошевић је говорио у емисији о верским проблемима на Балкану. О стварању хрватске и црногорске православне цркве, о ударима на православну цркву и другим актуеелним темама.
Извор: pravda

3 коментара:

  1. Такође "лађа није француска". Нас је Италија помогла, а не Француска, у првом светском рату. Не разумем по чему смо им захвални и за шта?

    ОдговориИзбриши
  2. Jedan od pervi bratoubilački ratova Napoleon je sa sobom poveo Srbe iz Krajine ili Ilirski prokrajina kao vojnike na istu Rusiju, naši djedovi su sačuvali priču i znali su za to. Mnogi su tada ostali u Rusiji.

    ОдговориИзбриши