уторак, 24. септембар 2019.

SRBI, HRVATI, BOSANCI I CRNOGORCI SU ISTI NAJSTARIJI NAROD U EVROPI! DNK institut iz SAD otkrio POREKLO SVIH NAS

SRBI, HRVATI, BOSANCI I CRNOGORCI SU ISTI NAJSTARIJI NAROD U EVROPI! DNK institut iz SAD otkrio POREKLO SVIH NAS


Genetski kod balkanskih naroda na području Evrope je od pre oko 30.000 godina


Odavno smo slušali teorije po kojoj su Srbi najstariji narod u Evropi i slušali predanja naših starih o nebeskom narodu i čuvenoj upotrebi viljuške na srpskom dvoru.
Ipak, dileme više nema, jer je DNK institut iz Hjustona pokazao kako stoje stvari na Balkanu, ali i na kontinentu.
Ovaj američki institut, najuglednija institucija u toj oblasti na svetu, izdala je nakon detaljnog istraživanja sertifikat u kome se tvrdi da su Srbi, Hrvati, Crnogorci i Bošnjaci najstariji su narodi u Evropi. Kao i da svi ti narodi imaju isti gen.

U emisiji Jutro televizije Prva doktor Nebojša Drašković, predsednik nevladine organizacije "Porijeklo" iz Herceg Novog, koji je proučavao genetski kod balkanskih naroda, rekao je da je na području Evrope, pre oko 30.000 godina, postojao samo jedan tip homo sapiensa, koji je posedovao samo jedan haplotip - I, koji se kasnije podelio na I1 i I2.

Drašković kaže da to znači da je taj pračovek sa haplotipom I zatekao i neandertalaca, koji je tada na prostoru Evrope živeo duži period.
Haplotop I je stariji od 23.000 godina, a u poslednjih 15.000 najčešće se sreće na području južne Evrope, Balkana i Sardinije, što je potvrdio i Institut iz Hustona.


Brojke
- 3.300 muških uzoraka je uzeto
- 32,20 odsto zastupljen haplotip I2A u Crnoj Gori
- 35,25 odsto zastupljen haplotip I2A u Srbiji
- 45,66 odsto u srpskoj Hercegovini
DNK je krunski dokaz ove teorije




DNK je krunski dokaz ove teorijefoto: Thinkstock

Istorijski i etnografski dokazi - Mi smo potomci Ilira, ne Albanci
Prema rečima Draškovića, svi istoričari i naučnici koji su proučavali poreklo stanovništva postavljali su pitanje odakle naš gen u Poljskoj.


On navodi da su postojale seobe u dva smera, tako da u njihovoj istoriji piše da Poljaci vode poreklo iz Podunavlja, a isto tvrde i Česi i Slovaci.
Mapa Balkana




Mapa Balkanafoto: Wikipedia

- Jednostavno, jedan deo stanovnika je napustio Balkan i povukao se pred Rimljanima. Glavna seoba našeg gena I2A sa Balkana je bila u vreme rimsko-ilirskih ratova. Kada su Rimljani pokorili Balkan i Panoniju, ta populacija koja nije želela da bude istrebljena bežala je preko Karpata, a oni su se kasnije stopili sa slovenskom masom, kada je i došlo do stapanja tih gena. Srbi i Crnogorci su potomci Ilira, koji su starosedeoci na Balkanu i od Lepenskog vira i Vinče je današnja veza sa stanovnicima Crne Gore, Srbije i Dalmacije. Svi istorijski i etnografski dokazi ukazuju da su dinarski tipovi, ljudi zvani Iliri i Tribali, preci Srba, Crnogoraca, kao i Hrvata i Bošnjaka, a ne Albanaca, a to su potvrdile i genetske analize putem utvrđivanja muškog haplotipa kod svih naroda koji govore bivšim srpskohrvatskim jezikom. Naši preci su s braćom Germanima naselili Švedsku i Norvešku, a najviše ih je bilo u Švedskoj. Kasnije su preci došli i do britanskih ostrva, mnogo pre Škota i Iraca. Ako su mogli da dođu do Skandinavije i Britanije, normalno je da im je mnogo kraći put bio s Balkana do Karpata i južne Poljske - kaže Drašković.

1 коментар:

  1. mozda svi imaju isti gen ali sigurno ne srspki jer tad srbi nisu ni postojali nego su kasnije to izmislili prilikom ponovnog dolaska sa slavenima

    ОдговориИзбриши