четвртак, 18. октобар 2018.

ЗАШТО НАС ОБМАЊУЈУ И ЛАЖУ!? (ВИДЕО)

Познато нам је да се у музејима ретко кад излажу експонати, обично се постављају веродостојне копије. Раније сам поставила један видео запис о томе како се праве анфоре ( вазе), при том се користе оригинали, али се често дешава да „мајстори“ импровизују додајући на фотографије неке своје детаље или текст који би прилагодили намени ( нпр. напишу Дионисие, Диана, Ахиле… а да се такав текст уопште не налази на оригиналној анфори). А чест је случај да се испуни захтев поручиоца анфоре и да се детаљи раде по његовом захтеву, како би се стекао уверљив дојам да је реч о анфори која наводно припада неком другом народу, а устаљени је обичај да се управо грцима приписују све анфоре пронађене на просторима Италије, па и оне из Расенских гробница, што је доиста лицемерно и крајње неморално. Међутим оно што превазилази сваку меру укуса је намерно сакривање и фалсификовање оригиналних експоната. Зашто се то ради?
Грци су код свих квази историчара присутни на просторима античке Италије. Пошто не постоји ни један доказ, нема ни једне гробнице, ни једног топонима, апсолутно нема ничега што би потврдило њихово присуство на Апенинском полуострву. Зато је било потребно на сваки начин то доказати, а најлакше је било да се кривотворе Расенске анфоре.
Као што видите на слици Бр.1 је Расенска анфора са оригиналним приказом, јасно се види да су особе беле пути,а ту су и неизоставни симболи које су Расени често користили крст са 4 С ( крст са 4 млада месеца), перунике ( соларни симболи), свастике… док код Грка ови симболи никада нису били у употреби. На анфори Бр.2 особе су замрачене ( да би изгледали тамнопути), симболи су преправљени, а све у намери да се створи лажна слика о присуству Грка. У сваком случају, на основу свих релевантних података данас је познато да Грци и Латини ( Римљани) припадају заједничком етносу, а порекло им је са простора данашње Етиопије. Тако да није дискутабилно да ли су на анфорама приказани Грци или Латини, много је важније је да се покаже истина и да докажемо њихову превару и фалсификате које нам протурају кроз званичну историју.

Фото: Историјске чињенице
Фото: Историјске чињенице


Видео „Древна Грчка израда и техника црног лика“ се често уклања са јутјуба

Видео „Израђивање Грчких ваза“


Преузето: Историјске Чињенице

Нема коментара:

Постави коментар