недеља, 23. јун 2019.

НЕ Ћирилица, већ Србска Азбука!



Да ли је дошло време да се потпуно преиспитамо и у вези наше историје, али и културе, као и најосновнијих вредности нашег идентитета???






Да ли нам је Интернет и ЈуТјуб, у последњих неколико година отворио очи и уши?  Да ли смо заиста већ деценијама, а можда и вековима, лагани, обмањивани и доведени у ситуацију да све или већина, онога што знамо о нашој прошлости, култури и вредносном наслеђу … није тачно?

Сада је већ извесно, да:

  • Нисмо се доселили на Балкан у 7 веку, ту смо скоро, па одувек.
  • Државност Срба не почиње са немањићима, а Стефан првовенчани то није, било је краљева, па и царева и пре Немањића.

… могли би овако у недоглед, али у овој Блог објави, желим да се бавим конкретном темом:
ЋИРИЛИЦОМ.

 Срби пишу Ћирилицом?

Може ли се уопште ставити знак питања после овакве тврдње?  Пре само неколико година, вероватно би ме прогласили лудим или тоталном незналицом. Можда и данас ме многи тако окарактеришу …
Ја данас тврдим:

Срби не пишу Ћирилицом, Срби пишу Србском Азбуком!

Сада само још да то и образложим …

Ја наравно нисам ни историчар, а још сам мање лингвиста, али … из свега чутог и прочитаног у последњих неколико година, поготову од аутора, попут Радована Дамјановића, Горана Шарића, Слободана Јарчевића, Петра Ашкрабе Загорског, Дејана Лучића … да не помињем, Милоша С. Милојевића  … али и многе стране ауторе током векова …
ЈуТубе канала попут,  Србија Глобал, Балкан Инфо, Радио Сербона …
Једино што могу да закључим је да Ћирило и Методије, НИСУ „Словенима“ донели и направили никакво писмо, већ да су „Словени“, а самим тим и Срби, били писмени мого, много раније пре ова два светитеља.

Ако је ово тачно, а ја дубоко верујем да јесте, ми не само да не пишемо Ћирилицом, већ Ћирилица ни не постоји!

Наше србско писмо је Азбука или још тачније: Србска Азбука.
Уколико посетите, сада већ озлоглашену, Википедију, на србском, тамо ћете прочитати: „Ћирилица је изведена из грчког унцијала, проширена словима из старијег глагољичког алфабета, укључујући неке лигатуре. Та додатна слова су додата за старословенске гласове који нису присутни у Грчком. Писмо је названо у част два византијска брата,[9] Ћирила и Методија, који су раније креирали глагољичко писмо. Модерни научници верују да су ћирилицу развили и формализовали рани ученици Ћирила и Методија.“
Ето довољан је један пасус Википедије, а гледано из угла за већину нас, нових сазнања у последњих неколико година, да потрошите читав један дан да демантујете шта ту пише!!!
Ако је тачно да потпуно савршену писменост имамо из времена „винчанске културе“ око 5 500 год. пре нове ере! Какав онда грчки унцијал? Одакле Ћирило и Методије у време Винчанске Цивилизације? … каква Византија? Где је то? …
Е сад, да ли је то винчанско писмо „србица“, то наравно не знамо, јер се нико озбиљно не бави терминологијом, али за потребе лакшег разумевања, ми ће мо користити тај назив СРБИЦА.

Господин, Хаџи Драгиша Шоћ, помиње Лина Рашанина, који је прилагодио Србицу за Грке и створио им писмо. Шта ће мо сад? Па, ако је само ова тврдња тачна, хиљаде др, мр , професора историје, лингвистике … , треба одмах да врати и поништи своје дипломе!
Напис на Енејевом гробу који је пронађен у Италији и који потиче из 1150.год. пре Христа написан је древном Србицом!
Ит тако даље … толико има тих података, да је просто НЕВЕРОВАТНО, да тзв „Званична Наука“, до те мере може да игнорише историјске, археолошке чињенице и артефакте, да је практично све у вези „Званичне науке“, доведено до бесмисла.

Печат Стројимира Властимировића

Стријимиров печат, скоро откривен, јасно показује да су Срби писали својом азбуком, на српском, не на грчком, пре него што су Ћирило и Методије, кренули пут „описмељивања Словена“.
Е сад, само откривање овог печата, показује сву беду и јад стања наше националне историје, културе, политике … јер ми никада не бисмо ни сазнали за овај печат, да неко, некада, није исти украо и однео са ових простора … колико год то било траги-комично, једино тако се и могао појавити пред нама и бити „сачуван“ до данас.

Углавном, ако смо данас сведоци, до које мере су разни људи, кроз историју, учествовали у лажирању, пропаганди и измени (лажирању) истине, колико је људи искоришћено, без њиховог знања, да њихова имена послуже, као симболи нечега … мислим да је коришћење било чијег имена, за назив нашег писма, НЕПОТРЕБНО и потенцијално збуњујуће.
Ако постоји алфабет, па таки и енглески алфабет, тако постоји и азбука, па самим тим Србска Азбука је више него довољна одредница, да свима нама укаже ЈАСНО о чему се ту ради.
Надам се, ускоро, да ће неко далеко меродавнији и утицајнији од мене, озбиљно покренути иницијативу, петицију … било шта, да се више не користи термин „ћирилица“, већ једино и искључиво „Азбука“ или „Србска Азбука“!
Шта ви мислите о овом?
izvor : /sorabija.info

Нема коментара:

Постави коментар