понедељак, 3. јун 2019.

Нино Белов Нимрод Први Србски Цар

Нино Белов

Нино Белов – Нимрод (овим именом се помиње и у Билбији) или Бахус или Бак владао је од 2025-2005 године пре нове ере. Рођен је у данашњем Нишу тадашњем Низи и води се као званични први освајач целога света. Он је освојио територију од Дунава па до Кавказа, Индије, Месопотаније, Египта. У то време је било битно да се владари поистовете са неким божанством и он се прогласио за сина Бога БАКА. Који је био главни бог и коме су приносили жртве бикове сваке 3 године док Хришћанска црква није забранила ту церемонију као пагански обичај.


Имамо пример и у античкој митологији да су сви велики јунаци синови Богова. Кад се неко тако прогласи за наследника бога онда он заступа и његове интересе. Нино је увек представљан као Бог Бак тело бика а глава човека са крилима но назива се Белов. Код старих Срба Белов је Белбог а касније код словена а Белбог исто што и Бак… Тако добијамо име Нино Белов.
Нино Белов
Нина код старих писаца на Хебрејском зову и Гибор сто значи силан или моћан. Бог Бак је код старих Срба сматран нај већим божанством и њему су приношени бикови као жртве. Његова мајка је Земља и она оличава земљу. Такође су га Римљани називали Бакус а Грци Дионизос сто је добијено од Диос- Бог и Низос-Низа или данашњи Ниш иначе место Ниновог рођења што би било у слободном преводу „БОГ ИЗ НИША“.


Зонарае још тврди да де год је било распрострањено веровање у Бака су живели Срби. Нино Белов је освојио цео тада познати свет од 2054-2002 г.п.н.е. Нино је целу западну Азију освојио за 17 година.
Нино Белов је по завршетку освајања изградио град Вардин или Вавилон што на Арапском зову Багдад што на Арапском знаци Бак-Дат или Баков -Град. Град који је био чудо цивилизације тога времена.
Чувени Висећи Вртови и Вавилонска Кула коју подиже његова жена Семерама у његову част. Чудо на 8 спратова за то време.
Вавилонска кула
Војску Нина су чинили професионални ловци које су сви називали Аријевци пошто се бог лова у Српској Дивонији називао Арион и по чему су његову војску називали Аријевцима.


Први аријевски рат је стигао до Индије око 2000 г.п.н.е. Нинов толико брз поход кроз Азијске земље се може објаснити једино са великом војном надмоћи у свим аспектима. Постоје слике из Багдадског музеја оружја ратника Нина Белова и јако добро очувано оружије у гробници Нина која је неким чудом откривена тек недавно. Доста златних предмета , оружија записа је пронађено и слике се могу видети у збирци Багдадског Музеја.
Асирци су звали Нина Белова Нинсар или Нино-сар и такође су сви Асирски валадари носили царску титулу. Асирнци нису имали слово „Цифра“ (Ц данасње) па су га мењали са Шар или Шах што су имали као титулу сви Персијски цареви. Нина су Сумерци звали Ур Нино што и данас имамо као владарску или господску титулу у неким државама. У клинастом писму у Месопотамији постоји запис на глиненим плочицама где пише:
„УР НИНО САР СЕРБУЛА“. Сајс је превео највећи део плочица и он је превео овај запис као:
Ур – владарска титула
Нино- Нино Белов
Сар-цар
Сербула-Срба или Српски…..
Сајс је најугледни научник шеф катедре Британије за древне цивилизације, човек који је једини и најбољи познавалац Клинастог писма на свету. Он даље тврди да је једна планина у Месопотамији звана Сирабели и град јужно од Алепа звао се Зерби. Пошто се по Арапском З мења са С град се свао СЕРБИ. Египћани су изнели мапу са много топонима Српских како они кажу из тог подручја.
То је изнето и за Индију; Иран; Пакистан Турску. Нино је са војском обишао читав насељени свет. Он је по повратку из Индије направио „Тријумф“ седећи на слону (Тријумф што буквално значи славље у част бога Бака или њега).Срби су једнини народ који је славио „Баков тријумф“ или Баканалије (баханалије је ираз који од тога потиче) сваке три године у част његовог повратка из Индије.
Пре поласка у Освајачке походе млади Цар Александар Велики је на сабору у Пели почетком пролећа 334 г.п.н.е. где је рекао:
„ЈА СЕ СМАТРАМ БАКОВИМ НАСЛЕДНИКОМ И ИДЕМ ДА ОБНОВИМ ЦАРСТВО СВОјИХ ПРЕДАКА“.
Ову реченицу је изговорио млади Александар Велики пред свим својим генералима, важнијим политичарима тога времена пре поласка у свој трећи поход на Персију. Александар је доста сазнао од Индуса о Нину Белову као великом војсковођи који је предузео поход из Хелма или Ниша и он жели да следи Баков пример. Александар такође сазнаје да је на Индију пре њега био још један поход који је предводио такође још један Српски Владар кога су називали бог Сербон кога Грци зову Хераклес а Римљани ХеркулесСербон или Сербо Макаридов (1320 г.п.н.е.) је био други освајач тада познатог света који је кренуо из Рашке у освајање света. Себе је прогласио за сина Бога Сербона и по повратку из освајања престоница му је била на Криту што сведоче многи споменици писани на Србици.Често је представљан са Лављом кожом на глави или у руци. Александар се сматрао наследником Бога Бака и хтео да се уздигне на исти ниво и представи као просветитељ и господар света, као нови Бог Бак.
Александар је прво био проглашен као божји син а затим и као бог. Када је Александар дошао до Инда наишао је на Србе који су послали поклисаре пред њега и позвали га и угостили као свог владара и сународника те му показали оданост. Ови Срби потичу од Сербонове војске који су тамо остављени као болесни и рањени и задржали су доста обележја Срба од језика преко писма и културе и религју.
Птоломеј ове Србе спомиње и назова их „Сарбасти“. Срби у Виндијани покрајини се називају Винди-Винети што је друго име за Србе или Словене. Ово даје логичан одговор на чудно питање, одакле у Индији србске речи и одакле им србски ген у владајућој касти стар хиљадама година. Више о томе у чланку Древни Срби и Индија.


1 коментар:

  1. Sada ste preterali navedite izvor pokradoste mi svaki tekst i nenavodite izvore krajnje ste bezobrazni ocekuje tizbu.!!!!

    ОдговориИзбриши